Vergoeding van de zorg bij Het Testkabinet

Om er zeker van te zijn dat de zorg die u wilt ontvangen van Het Testkabinet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar raden wij u aan voorafgaand aan het traject bij uw zorgverzekering na te vragen of u recht hebt op vergoeding voor zorg die door Het Testkabinet geboden wordt. U kunt daarbij aangeven dat het traject dat u bij ons gaat doen ‘psychodiagnostiek en/of behandeling en/ of training’ betreft, uitgevoerd door een orthopedagoog geregistreerd bij de NVO (Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen) of een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) van een niet-gecontracteerde instelling. Om gebruik te kunnen maken van de vergoede zorg dient u bovendien meestal te beschikken over een verwijzing van uw huisarts.

Vergoeding van een test (diagnostiek)
De meeste soorten diagnostiek zijn uitgesloten van vergoeding. Diagnostiek wordt doorgaans niet vergoed.

Vergoeding van een behandeling of consult
In 2014 zijn er veranderingen rondom de vergoede zorg. Dit heeft ook invloed op de vergoedingen die gelden voor behandelingen of consulten bij Het Testkabinet. Op dit moment wordt hierover de juiste informatie verzameld. Wij zullen zo spoedig mogelijk meer informatie hierover op onze website plaatsen.

Communicatie over de prijs en betaling
Tijdens het intakegesprek krijgt u van ons te horen wat de kosten zijn van het onderzoek of de behandeling. Deze worden vervolgens in de bevestigingsmail nogmaals bevestigd. Na afronding van het zorgtraject ontvangt u een factuur. U bent zelf verantwoordelijk voor de betaling van deze factuur en dient het gehele verschuldigde bedrag zelf aan ons over te maken.

Als u recht denkt te hebben op vergoeding van (een deel van) de nota, moet u vervolgens zelf deze nota indienen bij uw verzekeraar. Als ons factuurbedrag het vergoede bedrag te boven gaat, betekent dit dat het resterende deel voor uw eigen rekening blijft.

Het Testkabinet is niet verantwoordelijk voor de beslissing van uw verzekeringsmaatschappij over het vergoeden van de factuur. Ook kan de betaling van de factuur hier niet afhankelijk van worden gemaakt. De factuur dient na ontvangst binnen 14 dagen te zijn voldaan. Wanneer de betaling bij ons op de rekening staat kunt u de rapportage van het onderzoek verwachten.

Mocht u vragen hebben met betrekking tot uw specifieke situatie dan kunt u ons op werkdagen bereiken per telefoon op 030-2145395 en per email op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

"Wij zijn blij. Vincent mag toch naar 4 VWO. Bij deze nogmaals dank voor de vlotte en vooral ook de meelevende afwikkeling van de test."

Jan en Marieke van Tricht, Anna Paulowna