Onze boekenkast is nog in aanbouw. Binnenkort vindt u hier een door ons geselecteerd overzicht van interessante boeken rondom leerproblemen en studiekeuze.Dyslexie, een complex taalprobleem

Dyslexie

 

Dyslexie: een complex taalprobleemmaakt maakt dit leerprobleem toegankelijk. Het boek geeft uitleg over de wetenschappelijke kennis, de diagnostiek en begeleiding en behandeling van dyslexie.

 

Hoogbegaafd

Hoogbegaafdheid

 

Hoogbegaafdheid is geen luxeprobleem. Het boek Hoogbegaafd legt in heldere teksten uit wat hoogbegaafdheid is, hoe dit wordt gediagnosticeerd en wat de problematiek is bij hoogbegaafde kinderen. Geschreven voor ouders maar ook zeer nuttig voor leerkrachten.

 

Hoogbegaafd, nou en?

Hoogbegaafdheid

 

Boek over hoogbegaafdheid speciaal voor kinderen. Wat is hoogbegaafdheid? Wanneer ben je hoogbegaafd? en.. wat betekent dat voor jou?

 

Ik leer anders

Dyslexie

 

Praktisch werkboek 'Ik leer anders' voor basisschool leerlingen met dyslexie, ADHD of ADD. Het boek kan ingezet worden onder begeleiding van een ouder of een leerkracht en zorgt dat leerlingen de stof wel onthouden. Veel kinderen komen niet mee op school omdat zij anders denken. Het zijn beelddenkers.

 

IQ te koop!

Hoogbegaafdheid

 

Hoogbegaafde kinderen hebben een geheel eigen behoefte. In dit boek vertellen de ouders van hoogbegaafde Ellen (nu 17 jaar) over haar leven van haar geboorte tot het heden. Het boek is zeer herkenbaar voor ouders in soortgelijke situaties. Wel of niet een hoogbegaafdheid test laten uitvoeren? welke begeleiding? Is het goed (of juist niet) om een klas over te slaan. Zeer informatief voor ouders maar zeker ook voor leerkrachten.

 

Kinderen met dyslexie

Dyslexie

 

Kinderen met dyslexie is een gids voor ouders met praktische tips en opvoedkundige adviezen.

 


"Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie snelle handelen en goede advies. Kim heeft nu aparte begeleiding op school en het gaat hartstikke goed."

Kees van Zomeren, Dordrecht